Două Agenții Teritoriale de Asistență Socială au fost acreditate pentru prestarea unor servicii

Blog Image

Două Agenții Teritoriale de Asistență Socială au fost acreditate pentru prestarea unor servicii

Agenția Teritorială de Asistență Socială Sud - Vest a fost acreditată pentru prestarea Serviciului social „Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți” din cadrul Centrului de reabilitare socială a copiilor din satul Cupcui, raionul Leova, iar Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord - Vest pentru prestarea Serviciului social „Centrul de zi pentru copii cu dizabilități” din cadrul Centrului Multifuncțional de Asistență Specializată „Casa Speranței” din orașul Fălești.

Membrii Comisiei pentru luarea deciziei de acreditare sau neacreditare a prestatorilor de servicii sociale din cadrul Inspectoratului Social de Stat s-au întrunit în ședință în care au acreditat cei doi prestatori.

Agenția Teritorială de Asistență Socială Sud - Vest a fost acreditată pentru prestarea Serviciului social „Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți” pentru o perioadă de cinci ani, iar Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord - Vest pentru prestarea Serviciului social „Centrul de zi pentru copii cu dizabilități” pentru o perioadă de 12 luni.

În cadrul ședinței, prezidate de directoarea Inspectoratului Social de Stat, Angela Chirilov, au fost audiate rapoartele de evaluare ale echipelor de experți, au fost adresate întrebări prestatorilor de servicii sociale și s-a decis acreditarea acestora.

Amintim că, atribuțiile cu privire la acreditarea prestatorilor de servicii sociale au fost preluate, la nivel național, de către Inspectoratul Social de Stat, după ce Guvernul a dizolvat Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale (CNAPSS) și a dispus preluarea acestora de către  Inspectoratul Social de Stat, prin Hotărârea nr. 313 din 24.05.2023.