O nouă ședință a Comisiei pentru luarea deciziei de acreditare sau neacreditare a prestatorilor de servicii sociale

Blog Image

O nouă ședință a Comisiei pentru luarea deciziei de acreditare sau neacreditare a prestatorilor de servicii sociale

Membrii Comisiei pentru luarea deciziei de acreditare sau neacreditare a prestatorilor de servicii sociale din cadrul Inspectoratului Social de Stat s-au întrunit, astăzi, într-o nouă  ședință, în cadrul căreia au examinat rapoartele finale de evaluare, prezentate de grupurile de experți, pentru acreditarea a doi prestatori de servicii.  

Ședința a fost prezidată de directorul Inspectoratului Social de Stat, Angela Chirilov, care a reiterat în debutul acesteia despre importanța prestării serviciilor sociale calitative și conform standardelor de activitate.

După prezentarea rapoartelor finale de evaluare au avut loc dezbateri asupra acestora, precum și sesiunea de întrebări-răspunsuri. Ulterior, membrii Comisiei au decis acreditarea, pe un termen de cinci ani, a Primăriei comunei Alexăndreni din raionul Sîngerei pentru prestarea Serviciului social „Centrul de zi pentru copii în situație de risc” din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Copii și Tineri „Speranța” din satul Alexăndreni.

Totodată, Fundația Tony Hawsk Centru nu a fost acreditată pentru prestarea Serviciului social „Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități” din municipiul Chișinău. Prestatorul poate solicita repetat acreditarea aceluiași serviciu social după înlăturarea tuturor condițiilor care au servit drept temei pentru neacreditare.

Deciziile vor fi publicate pe pagina oficială a instituției și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că, atribuțiile cu privire la acreditarea prestatorilor de servicii sociale au fost preluate, la nivel național, de către Inspectoratul Social de Stat, după ce Guvernul a dizolvat Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale (CNAPSS) și a dispus preluarea acestora de către Inspectoratul Social de Stat, prin Hotărârea nr. 313 din 24.05.2023.