O nouă ședință a Comisiei de acreditare a prestatorilor de servicii sociale

Blog Image

O nouă ședință a Comisiei de acreditare a prestatorilor de servicii sociale

Membrii Comisiei de acreditare a prestatorilor de servicii sociale din cadrul Inspectoratului Social de Stat s-au întrunit într-o nouă  ședință, în cadrul căreia au examinat rapoartele finale de evaluare, prezentate de grupurile de experți, pentru acreditarea a trei prestatori de servicii.  

Ședința a fost prezidată de directoarea Inspectoratului Social de Stat, Angela Chirilov, care a reiterat în debutul acesteia despre importanța prestării serviciilor sociale calitative și conform standardelor de calitate.

După prezentarea rapoartelor finale de evaluare au avut loc dezbateri asupra acestora, precum și sesiunea de întrebări-răspunsuri. Ulterior, membrii Comisiei au decis acreditarea provizorie, pentru o perioadă de 12 luni, a Societății cu Răspundere Limitată „CCSM GRUP” pentru prestarea Serviciului social „Angajare asistată pentru persoane cu dizabilități” din municipiul Chișinău.

Totodată, s-a decis neacreditarea a doi prestatori de servicii sociale. Aceștia sunt Asociația Obștească Asociația pentru Caritate și Asistență Socială „ACASĂ” pentru prestarea Serviciului social „Serviciul de plasament pentru persoane vârstnice” din cadrul Centrului Geriatric „MAX-JANIVO” din satul Văsieni, raionul Ialoveni și Asociația Obștească Institutul de Sănătate Mintală Comunitară ”PSINCLUSION” pentru prestarea Serviciului Social „Angajarea asistată pentru persoane cu dizabilități” din municipiul Chișinău.

Deciziile vor fi publicate pe pagina oficială a instituției și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că, atribuțiile cu privire la acreditarea prestatorilor de servicii sociale au fost preluate, la nivel național, de către Inspectoratul Social de Stat, după ce Guvernul a dizolvat Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale (CNAPSS) și a dispus preluarea acestora de către Inspectoratul Social de Stat, prin Hotărârea nr. 313 din 24.05.2023.